Domnul este aproape!

14 SEPTEMBRIE

“Apoi Samuel a zis lui Isai: Aceştia sunt toţi fiii tăi? Şi el a răspuns: A mai rămas cel mai tânăr, dar paşte oile. Atunci Samuel a zis lui Isai: Trimite să-l aducă, fiindcă nu vom şedea la masă până nu va veni aici.” 1 Samuel 16:11

Unul din fiii lui Isai a mai rămas. „Putea fi acesta ales dacă ceilalţi înzestraţi cu calităţi nu au fost aleşi?”, gândea tatăl lor. Vai, omul nu pricepe căile lui Dumnezeu. Chiar acea unealtă de care se foloseşte Dumnezeu este neglijată sau chiar ignorată de oameni. Dar ce a spus Dumnezeu către Samuel când a apărut David înaintea lui: „Scoală te şi unge-l căci el este." Dumnezeu îi arată şi frumuseţile pe care le găseşte în el: „Cu ochi frumoşi şi faţă frumoasă." Da, el era frumos pentru Dumnezeu şi de aceea a fost un om după inima Lui. Este important să vedem şi ocupaţia lui David: „Paşte oile" Chiar Dumnezeu îi aminteşte mai târziu: „Te-am luat de la păşune, de la oi ca să fi căpetenie peste poporul Meu” (2 Sam. 7:8).
Dacă împărăţia nu-i condusă într-un duh de păstor, atunci negreşit îşi va pierde ţelul. David a priceput în întregime acest lucru, cum putem vedea în mişcătoarele cuvinte pe care le adresează către Dumnezeu în momentul când a păcătuit numărând poporul: „Iată că am păcătuit! Eu sunt vinovat! dar oile acestea ce-au făcut?" (2 Sam. 24:17).
Poporul era turma lui Dumnezeu şi el ca păstor ales de Dumnezeu, păştea pe meleagurile Israelului aşa cum odinioară păştea turma tatălui său în singurătatea Betleemului. El a trecut de la păstorit la tron, a schimbat toiagul cu sceptrul, dar a rămas un păstor şi se simţea obligat să păzească turma
Domnului de lei şi de urşi care îl ameninţau din toate părţile.
Slujba trebuie totdeauna adusă pe temeiul sfinţeniei. Trebuie să pierdem din vedere pe omul firesc şi să ne îndeletnicim în totul cu Cristos aşa cum ni-l arată Cuvântul. NUMAI prin El putem efectua o adevărată slujbă.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)