Domnul este aproape!

4 SEPTEMBRIE

“A doua zi, Ioan stătea iarăşi cu doi din ucenicii lui, şi pe când privea pe ISUS umblând, a zis: Iată Mielul lui DUMNEZEU. Cei doi ucenici l-au auzit rostind aceste vorbe, şi au mers după ISUS.” Ioan 1:35-37

După ce Ioan Botezătorul a exclamat că Domnul Isus este Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, I-a văzut a doua zi „umblând." Ce minunat MODEL. Fiul lui Dumnezeu, Domnul cerului, a umblat în supunere pe acest pământ! Această viziune îi rămâne adânc întipărită în mintea premergătorului Domnului încât exclamă plin de adorare: „Iată Mielul lui Dumnezeu!" Cel mai mare prooroc dă această mărturie despre Mântuitor. El este gata să dispară de pe arena lumii, după ce şi-a îndeplinit slujba. „El trebuie să crească, iar eu trebuie să mă micşorez" este ţinta vieţii şi a inimii lui plină de supunere şi abnegaţie. Mirele era prezent; prietenul Mirelui îi auzea glasul şi bucuria sa era deplină.
Nimic nu dezlănţuie o bucurie mai sinceră a inimii omului decât primirea obiectului mult aşteptat. Nu vorbe frumoase, nici dovezi palpabile ci o inimă inundată de dragoste e mai tare şi mai nemărginită în acţiune şi poate să lege pe ascultători cu o putere de nedescris.

Cei doi ucenici ai lui Ioan îl părăsesc pe învăţătorul lor şi Îl urmează pe Isus.
Noi, care suntem răscumpăraţi şi vrem să le fim altora un îndrumător spre Isus să învăţăm din această comportare. Nu sunt necesare vorbe multe dar cei care ne ascultă să vadă în noi bucuria desfăşurată în inimă, înflăcărată şi dependentă în acţiune, de Persoana Domnului nostru Isus. Atunci se va trezi în ei acea dorinţă de a fi umpluţi de bucuria adevărată pe care numai Domnul Isus o poate da.
Duhul Sfânt se bucură să poată arăta pe Cristos poporului Său; şi sub orice înfăţişare L-am privi, vedem în El pe acelaşi desăvârşit, curat, slăvit şi neasemănat Isus. El este Mântuitorul nostru şi Numele lui vrem să-l adorăm.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)