Domnul este aproape!

 16 OCTOMBRIE

“Da, frate, fă-mi binele acesta în DOMNUL, şi înviorează-mi inima în CRISTOS!”
Filimon 20

Foarte important că acest mare apostol cerea de Ia fratele său în Domnul, sa-i facă acest bine. Dacă acest gând ne călăuzeşte, atunci vom avea şi noi dorinţe de a fi de folos pentru fraţii şi surorile noastre şi să le înviorăm inima în Cristos. Ce radical acţionează acest lucru în activitatea noastră multilaterală şi personală; ceea ce nu-i după voia Domnului trebuie să rămână la o parte.
Cine este înviorat în Cristos nu mai caută împlinirea dorinţelor sale din partea lumii ci numai de către Dumnezeu. Un astfel de creştin va pune deoparte tot ce nu-i demn şi potrivit cu promisiunile lui Cristos.
Există oare ceva în această lume rea şi decăzută care ne-ar putea fi de folos pe calea credinţei? „Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii NU este de la Tatăl, ci din lume." Poate oare să existe o părtăşie între Domnul slavei şi cinematograf, teatru sau televizor?
Cine găseşte bune aceste legături este plin de duhul lumii care a răstignit pe Domnul Isus Cristos pe cruce. Asemenea om nu este de folos pentru fraţi şi surori în Cristos, ci este o MARE PAGUBĂ.

Ce puţin ne gândim la faptul că Domnul ne-a dat o părtăşie de a fi de folos şi de ajutor. Umblarea noastră să fie în aşa fel încât „în inimă să se nască o laudă pentru Dumnezeu" (Fil. 4:8). Câteodată comportarea noastră lasă de dorit, şi de aceea fraţii noştri au mult de oftat. Ce mare răspundere avem dacă fratele pentru care a murit Cristos în loc să fie întărit în credinţă şi înviorat este întristat!
Cum ar putea Duhul Sfânt să cârmuiască, să cureţe, să prefacă, să umple şi să întrebuinţeze o viaţă, înainte ce ea sa-I fie predată în totul? Ce poate face olarul cu un lut care nu este mlădios? Cum ar putea Dumnezeu să modeleze o fiinţă care plânge şi geme pentru orice idol care i se ia?

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)