Domnul este aproape!

27 OCTOMBRIE

“Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile pe ISUS, Fiul lui DUMNEZEU să rămânem tari în mărturisirea noastră.” Evrei 4:14

Cuvântul lui Dumnezeu ni-L prezintă pe Domnul nostru ca: „Mare Preot" şi ni-L prezintă în comparaţie cu preoţia pământească, dar într-o mărime foarte mare. Aaron în ziua ispăşirii păşea pe calea de la tabăra israeliţilor prin curtea cortului în cort şi apoi în Sfânta Sfintelor, unde stătea chivotul, o pildă a tronului lui Dumnezeu, unde Dumnezeu îşi revela prezenţa. Aceasta este o slabă pildă despre calea Marelui nostru Preot. După desăvârşirea lucrării, El a fost înălţat de pe pământ ca în locaşul sfânt al cerului să-şi ocupe locul la dreapta lui Dumnezeu. Acolo apare El acuma în faţa lui Dumnezeu, pentru noi. Dacă privim acum Persoana Sa Îl vedem pe „Isus Fiul lui Dumnezeu."

Isus purta acest Nume când a venit în chip de om pe acest pământ şi a intrat în situaţia omului de pe pământ dar ca omul din cer, desăvârşit şi fără păcat.
Totodată era „Fiul lui Dumnezeu." Acest Nume l-a moştenit deja din veşnicie în faţa tuturor fiinţelor cereşti. Acest Nume vorbeşte de mărimea Lui cea mare. Ce bogaţi ne-am făcut prin faptul că avem un aşa Mare Preot, Fiul lui Dumnezeu care lucrează sus pentru noi. El se înfăţişează tot timpul în faţa lui Dumnezeu pentru noi şi ne poartă acolo, ca Aaron odinioară purtând pe umerii lui tari toate seminţiile şi pe piept la inimă inscripţia numelui poporului Israel. Tot la fel şi Domnul, dar într-un chip desăvârşit ne poartă pe umerii Lui ca şi Ia inima Lui unde este izvorul dragostei. El ne prezintă ca nişte fiinţe slabe, care au nevoie de ajutor în faţa lui Dumnezeu. În felul acesta nu suntem niciodată uitaţi sau lăsaţi singuri.
Să nu uităm nici astăzi că Domnul Isus ne-a lăsat o pildă ca să călcăm pe urmele Lui. Să căutăm să-L cunoaştem mai adânc ca să înfăptuim în viaţă chipul Lui cel sfânt.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)