Întoarcerea la Biblie

Când am decis să reluăm activitatea pe acest blog, ne gândeam la o revenire asupra Biblie, la citirea ei, lucru benefic pentru fiecare dintre noi.
Aici  se găsește un plan de citire al bibliei într-un an.
Pentru început doresc să mai fac câteva precizări; scopul acestui blog este trăirea creștină, cunoașterea Bibliei și apropierea de Dumnezeu.

” 2 Timotei 3:16-17 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Biblia, cuprinde Vechiul și Noul Testament. Fără o cunoaștere a Vechiului Testament nu avem cum să înțelegem Noul Testament. Cele două se completează și se descoperă. Vechiul Testament prezintă legea venită prin Moise iar Noul Testament prezintă harul adus de Isus Hristos. Legea și Harul sunt temele majore ale Bibliei pe care fiecare dintre noi ar trebui să le cunoască.

” Ioan 5:46 Căci, dacă aţi crede pe Moise, M-aţi crede şi pe Mine, pentru că el a scris despre Mine.”

Fără o inimă sinceră citirea Bibliei rămâne o activitate ca oricare alta. Poarta profețiilor împlinite, a celor ce urmează să se împlinească nu poate fi deschisă decât cu rugăciune sinceră.

”Romani 15:4 Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. ”

Întoarcerea la Biblie, la citirea și înțelegerea ei ne ajută să scăpăm de idei preconcepute și amăgitoare.

”  Efeseni 4:14-14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.    
 ”
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine. Dacă vrei să afli tot ce Dumnezeu are să-ți spună, întoarce-te la Biblie cu inima sinceră de a-L descoperi pe Dumnezeu și a învăța să-I auzi vocea. Nimeni nu poate face asta pentru tine! Cere-I înțelepciune!

”Iacov 3:17 Înţelepciunea care vine de sus este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică. ”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)