Domnul este aproape!

20 OCTOMBRIE

“Omul la care am muncit azi, a zis ea se numeşte Boaz.” Rut 2:19

Rut a părăsit ţara Moabului şi a urmat pe soacra ei până la Betleem. Ea a fost pe ogorul lui Boaz care îi arăta mult har. Deşi era o străină i-a vorbit foarte frumos şi milostiv. Hrană, astâmpărarea setei, mângâiere, un loc la masa Lui, acestea toate le-a primit din partea lui. Când s-a lăsat seara s-a întors la soacră-sa şi i-a arătat ceea ce a putut culege două mâini harnice într-o zi. Ea ia povestit de Boaz pe al cărui ogor a muncit şi care i-a făcut mult bine. Harul şi milostenia lui a făcut plăcut şi foarte de preţ numele lui în inima ei.
La fel este şi Numele lui Isus pentru fiecare credincios. Este Numele Fiului lui Dumnezeu care l-a preluat când a intrat în această lume în supunere şi sărăcie. Sub acest Nume de mare preţ a mers prin această lume, binecuvântând şi fiind pe deplin supus lui Dumnezeu până la moarte de cruce. Este Numele Aceluia care a fost înviat, a fost primit în cer şi de acolo va veni în curând. Întrucât aşteptăm venirea Sa, avem aici marele privilegiu să ne adunăm pentru Numele Său şi în Numele Său putem să ne închinăm în faţa Iui Dumnezeu ca în faţa unui Tată. La fel avem posibilitatea de a vesti Numele lui Isus celor care sunt departe de Dumnezeu în lumea aceasta.

E foarte măreţ Numele lui Isus pentru inima celor mântuiţi. Este Numele care îl avea în supunere aici pe pământ şi pe care îl va purta în slavă în vecii vecilor, în faţa căruia orice genunche se va închina şi fiecare limbă va mărturisi spre slava Iui Dumnezeu Tatăl, că Isus este Domnul.
Dumnezeul nostru este un Dumnezeu de dragoste duioasă, caldă, neschimbătoare şi nemărginită. Şi pentru că este un Dumnezeu de dragoste nemărginită, este vrednic de o ÎNCREDERE nemărginită. Să-i dăm încrederea şi supunerea desăvârşită pe care o cere credinţa în El!

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)