Domnul este aproape!

6 OCTOMBRIE

“Urmaţi dar pilda lui DUMNEZEU ca nişte copii prea iubiţi şi trăiţi în dragoste, după cum şi CRISTOS ne-a iubit, şi S-a dat pe Sine pentru noi ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros lui DUMNEZEU." Efeseni 5:1-2

Ce vorbe măreţe! Ce desăvârşită este lucrarea lui Cristos. Odinioară eram foarte departe de Dumnezeu, iar acum suntem aduşi atât de aproape de El încât suntem făcuţi copii ai Săi prea iubiţi. „Voi fiţi desăvârşiţi după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit" (Mat. 5:48). Dar CUM este posibil acest lucru? Harul lui Dumnezeu a pregătit totul. Noi stăm în faţa lui Dumnezeu ca copiii Săi prea iubiţi şi suntem părtaşi ai naturii dumnezeieşti.
Starea normală a unui copil faţă de tatăl este aceea de a face ceea ce face şi părintele său. Dacă umblăm cu Dumnezeu, umblăm în dragoste, căci El este dragostea. Această dragoste o vedem arătată în Cristos. El a părăsit cerul, S-a lepădat pe Sine însuşi pentru a Se jertfi în locul nostru, ca dar al lui Dumnezeu şi ca jertfă de ardere de tot. De aceea apostolul Pavel spune: „Trăiţi în dragoste după cum şi Cristos ne-a iubit." Dragostea lui Cristos trebuie să fie activă în noi, ea trebuie să se arate prin noi.
Dumnezeu pune mare preţ ca noi în viaţa de toate zilele sa fim o mărturie vie în umblarea noastră practică. Domnul Isus este modelul nostru desăvârşit.
Întotdeauna El a făcut voia Tatălui. Totodată El a arătat o adâncă milă pentru fiii oamenilor. El a făcut bine oricui şi în orice loc şi nu a bruscat pe nimeni.
El era Lumina care a venit în lume ca să lumineze pe orice om. Totodată El era îndurarea desăvârşită. Indurarea şi dragostea către oameni are izvorul în Fiul Omului. Deci avem în toate o pildă plină de slavă în El, şi tot prin El avem puterea de a traduce în practică lucrurile sfinte aşa cum a făcut şi Marele nostru Mântuitor. Să privim ţintă la El şi vom deveni asemenea Lui.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)