Domnul este aproape!

3 OCTOMBRIE

“Au primit în slăbiciunea lor putere să fie viteji în război şi au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe.” Evrei 11:34

În textele originale şi în alte traduceri apropiate de original nu există expresia
„s-au vindecat de boli" (care există în actuala traducere în limba română) ci este scris foarte clar că ei au fost slabi şi în această stare ei au primit putere de a birui.
Cine erau aceşti oameni care au primit această mărturie? Erau oameni care în timpurile grele au biruit prin CREDINŢĂ. Durerile şi suferinţele nu i-au putut clinti, căci nădejdea lor era aţintită spre Acela care îl cunoşteau ca Dumnezeul cel Veşnic, Creatorul pământului, care dă putere celor osteniţi.
Nădejdea lor era aţintită spre Acela care zi de zi ne dă noi puteri ca să lucrăm prin credinţă.
În Evrei 12:23 se spune că ne-am apropiat de „duhurile celor neprihăniţi."
Aceştia au fost credincioşii timpurilor vechi. Credinţa lor le dădea putere de a trece peste aceste dureri care adesea duceau la moarte. Ei au primit un loc în Cuvântul lui Dumnezeu şi aceasta pentru îmbărbătarea noastră. Dumnezeu îi călăuzeşte şi în timpurile noastre pe copiii Săi prin suferinţă şi încercări, dar lucrările Lui sunt desăvârşite. Aceeaşi putere care le stătea la dispoziţie credincioşilor odinioară este încă şi astăzi pentru toţi cei care îşi pun încrederea în Dumnezeu.
Credincioşii vremurilor străvechi au crezut „într-o ţară mai bună" şi aceasta este pentru noi Casa Tatălui.
Ce ne dă astăzi putere de biruinţă? Cugetarea la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei, care după ce a suferit crucea, S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu. El vine curând şi ne va duce sus unde fiecare îşi va primi dreapta răsplătire pentru orice biruinţă.
Nimic nu are preţ în ochii lui Dumnezeu decât ceea ce ţine de CRISTOS.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)