Domnul este aproape!

5 NOIEMBRIE

“Pentru că DOMNUL vă iubeşte;... v-a scos DOMNUL ... şi v-a izbăvit din casa robiei, din mâna lui Faraon.” Deuteronom 7:8

Când pronunţăm cuvântul „împăcare" trebuie să ne gândim că înainte a fost vorba de vrăjmăşie iar când e vorba de noţiunea „izbăvire" înseamnă că înainte a fost sclavie. Un sclav se putea cumpăra cu argint sau cu aur. Poporul Israel avea în Egipt un domnitor aspru căruia îi era supus ca rob şi pe deasupra era şi închinător la idoli (Ezec. 20:8). Dumnezeu a vrut să-i izbăvească, şi a găsit o cale prin care putea fi izbăviţi: SÂNGELE MIELULUI PASCAL!
Fondat pe aceasta, apostolul Petru scrie: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire, pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump la lui Cristos, Mielul fără cusur şi fără prihană” (1 Pet. 1:18-19). În Romani 3:24-25 citim de izbăvirea ÎN Cristos Isus în har, prin credinţă în sângele Său. După Efeseni 1:6-7 suntem răscumpăraţi în Preaiubitul Său „prin sângele Lui." În Evr. 9:12 citim că Cristos cu sângele Său a intrat în Locul Prea Sfânt „după ce a iniţiat veşnica răscumpărare." Ce măreţie! După ce Domnul pe cruce Şi-a încredinţat duhul în mâinile Tatălui. Dumnezeu a îngăduit ca ostaşul roman să-I străpungă coasta din care a ieşit sânge şi apă - dovada morţii. Acest sânge al Domnului Isus ne izbăveşte din robia păcatului şi a Satanei. Noi nu mai suntem robi ai păcatului ci robi ai neprihănirii (Rom. 6:18).
Noi aparţinem unui Cristos în locurile cereşti, căruia noi vrem să-i slujim din toată inima şi vrem să trăim o viaţă spre slava Sa.
Adevăraţii ucenici evită în orice împrejurare, PUBLICITATEA. Ei se ţin în umbră. Scopul lor este să-L proslăvească pe Cristos, şi numai pe El să-l facă cunoscut semenilor lor. Ei nu se lasă afectaţi nici de laudele oamenilor, nici de ocările lor.

Sursa AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Printre lucrurile mele cele mai de preţ pe care le posed sunt şi câteva cuvinte pe care nu le-am spus niciodată." (Card Orson Rega)